Mary Turner Thomson "Jag gifte mig med en bigamist"

Det här är ännu en i raden av självbiografiska blcker, där författaren är offer för en manlig förövare. Vad som skiljer den här boken från alla andra, ungefär likadana, är att författaren skriver med jag-var-ganska-korkad-ögon. Hon har liten förståelse för att hon gick på bluffen, även om hon i samma andetag kan beskriva hur oerhört skicklig han var på att lura kvinnor.

Vad boken handlar om är ju ganska självklart, med tanke på titeln. Det är dock intressant att följa hennes skildring av hur hon sögs in  hans lögner, och framför allt hur han lyckades lura av en ensamstående mamma 3 miljoner - och då hade hon egentligen inga pengar. Hon försörjde både hans andra familj, och hans ganska vidlyftiga extraliv, med åtskilliga kvinnor vid sidan av.

Killen heter Will Jordan, och träffar sina kvinnor via Internet - nätdejting. Han siktar in sig på ensamstående kvinnor med barn och hävdar att han själv är infertil, som en följd av påsjukan. Han jobbar inom den amerikanska underrättelsetjänsten, med datorer, och är därför tvingad att snabbt försvinna ibland. När han för att få tillbringa mer tid med familjen försöker säga upp sig, hävdar han att amerikanerna försöker hämnas på honom genom att frysa hans tillgångar.

Han är inte infertil, Mary får två barn med honom, och han har åtskilliga barn med andra kvinnor. Han jobbar inte alls, utan låter Mary försörja honom. Han är dessutom gift med en annan kvinna, som han dragit en liknande historia för. Skillnaden mellan Mary och den andra kvinnan är, att medan Mary lever under existensminimum, med stora lån, bor den andra kvinnan  ett fint hus, med nanny, privatskolor till barnen och dyra bilar.

Killen åker fast till slut, och Mary reser sig. Boken lämnar dock många frågor obesvarade. Det är mycket som hon inte får skriva om, eftersom det fortfarande pågår rättegångar mot den här mannen i Storbritannien, och det gör att man inte lämnar boken helt nöjd. Som vanligt, när det gäller sådana här böcker, är språket dessutom väldigt torftigt. Det är värt att läsa den, om inte annat så för att det är lite kul att se hur han klarar sig ur alla lögner hela tiden.

Omslagsbild: ISBN 9789170026751, Jag gifte mig med en bigamist

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0