John Connor "Lekrummet"

Det är faktiskt inte så ofta, som man av en slump stöter på en författare som man:
a) aldrig hört talas om
b) måste läsa fler böcker av!
Men här var en som uppfyllde bägge kriterierna!

Det här är en smart bok, en bok som utvecklas utöver den givna handlingen, som överraskar och driver på. Lyckligtvis måste han ha skrivit fler böcker, eftersom det på framsidan kommenteras "Ett fall för Karen Sharp". Varför skriver så många män om kvinnliga poliser förresten? Däri kan man ju spekulera på fula vis...

Boken handlar om en trettonåring som blir kidnappad, och eftersom hon är dotter till en domare så sätts naturligtvis alla resurser möjliga in. Författaren väver också in en berättelse om en prostituerads påstådda anklagelse om att ha blivit utsatt för pedofiler för många år sedan, där hon även hävdar att hon varit instängd i ett rum med två tvillingflickor som svalt ihjäl. Dessa två historier ska vävas ihop, men inte på det mest uppenbara sättet.

Karen Sharp, som är en av utredarna, är naturligtvis snygg, vältränad och kvick. Hon har gjort sig omöjlig under tidigare utredningar, och nu vill ingen ta i henne med tång. Men hon levererar naturligtvis. Klichén till trots är detta en mycket bra bok, som borde passa C som hand i handske!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0