Jane Green " I dina kläder"

Jag är övertygad om att det här är alla kvinnors hemliga dröm, antingen vi är singlar eller gifta med barn. Är gräset grönare på andra sidan?

Boken handlar om, å ena sidan, en brittisk journalist, singel med ett fint jobb på en modetidning, å andra sidan, en desperate housewife i USA som börjat tröttna på statusjakten. Singeltjejen drömmer om man och barn, det trygga och kärleksfulla i ett förhållande. Den gifta drömmer om att fly alla måsten i den välbärgade förorten, att slippa köpa nya, dyra kläder inför varje fikadate med de andra gifta kvinnorna. Så, genom en tidningsartikel byter de liv. En månad ska de spendera i den andra kvinnans kläder.

Visst har jag drömt om det, att få tillbaka lite av den frihet man hade som singel - visst har du det också. Att få äta när man vill, att få vila när man vill och inte att förglömma, att få gå på toaletten i lugn och ro... Men i samma sekund (eller i alla fall när barnen har somnat) inser man att man har det bra där man är.

Boken är förutsägbar, extremt förutsägbar, till och med innan man har börjat läsa den vet man hur den ska sluta. Men det gör ingenting, för den är underhållande. Lätt i tonen, snabbt framskridande utan en tråkig sekund. Den har också förmågan att få en att bli ganska nöjd med sitt eget liv, utan att kvinnorna i boken har några riktigt dåliga erfarenheter. Framför allt känns det ganska ok att vara fattig när man läst klart.

Bild på boken I dina kläder

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0