Christina Wahldén "Gå på vatten"

Story nr 2 jag läser av denna kriminalromanförfattare. Den första gav jag riktigt höga poäng från min egenhändigt utarbetade skala, och den här får samma lika. Wahldén skriver tydligen romaner om aktuella händelser och väver ihop det till sådant som skulle kunna ske, om det gick riktigt snett, som gör att det blir en verklighet av hennes påhittade storysar.

I "Gå på vatten" får man återigen träffa poliserna Hedvig och Rafael. Den här gången får de via sin delaktighet i Internationella insatsstyrkan närvara vid ett gislandrama på en Finlandsfärja. Förövaren är en psykiskt sjuk kvinna som anser sig inte ha fått den rätta vården, och målet för hennes ilska och frustration är Sveriges socialminister.
Det är lagom spännade, det är inte överdrivet, det skulle kunna hända och storyn blir än mer intressant av att polis-Hedvig har personliga knutar till förövaren och sådeles blir Hedvigs personliga bakgrund ett intressant sidospår i romanen.

Två höga poäng på två utgivna lästa. Det blir till att snarast införskaffa den tredje och eventuella efterföljande!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0